Premium Natürel Sızma Zeytinyağı
Bu ürünümüz: Güney Ege’nin yoğun aromalı zeytin çeşitlerinden çok özenli bir şekilde toplanmış, Birkaç saat içerisinde işlenmek üzere serin bir ortamda sıkım ünitesine ulaştırılmış, Sıkım öncesi özenli bir şekilde temizlenmiş, Sıcaklık ve nemden arındırılmış sistemde kısa süreli bir sıkım işlemine tabi tutulmuş, Sağlıklı zeytin tanelerinden elde edilmiştir.
Abidin Tatlı Premium Natürel Sızma Zeytinyağı ürünümüz; Özel olarak bütün duyusal ve kimyasal analizlerden geçirilmiştir. Üstün aroma ve kalite bakımından, uzmanlar tarafından onaylanmıştır. Sağlıkla, sağlıklı günlerde ve sağlıklı günler için tüketmeniz dileğiyle…
Bebeğim Natürel Sızma Zeytinyağı
Bebeğinizin sağlıklı şekilde beslenmesi, Onun büyüme ve gelişiminde önemli bir yer tutar. Büyüme ve gelişmenin en hızlı sürdüğü yaşamın ilk yıllarındaki doğru beslenme, çocuğun gelecek yıllardaki sağlık durumu ile doğrudan ilintilidir.
Bebeklerde ilk altı ay anne sütünün mucizevi bileşimi ve geliştirici etkisinden sonra yavaş yavaş tamamlayıcı besinlere geçilmelidir. Altıncı aydan sonra yeni başlanan farklı her besin, sindirim sistemine tek tek tanıtılmalıdır. Meyveler, yoğurt, sebze derken zeytinyağı anneler tarafından genelde ‘enerji verici’ etkisi düşünülerek bebek beslenmesine eklenir.
Sebze yemek ve pürelerine eklenen zeytinyağı hem bebeğe enerji verir hem lezzet açısından tüketimi kolaylaştırır. Sebze yemeklerine ve çorbalara 1 tatlı kaşığı kadar eklenen zeytinyağı, enerji sağlayarak büyüme ve gelişmeye de destek olacaktır.
Sağlıkla, sağlıklı günlerde ve sağlıklı günler için tüketmeniz dileğiyle…
Delice Natürel Sızma Zeytinyağı
İnsanoğlunun doğayla savaşına yenik düşmemiş bir meyvedir Delice zeytin. Diğer kültürü yapılan çeşitlere göre çok küçük taneli ve büyük çekirdeklidir. Zeytini sağlık iksiri yapan sır; yapısındaki acılık ve yakıcılık veren maddelerdir.
Fenoller: Zeytinden zeytinyağına geçen mucize bileşenler… İşte Delice zeytinin farkı burada karşımıza çıkar. Bu şahane bileşenler, küçücük tanelerde ve az miktarda olan meyve etinde çok yoğun miktarda bulunur.
Cildinize bakım kremi olarak direkt uygulayabilirsiniz. Antioksidan kapasitesi sayesinde cildinize anti-aging etki gösterecektir. Özellikle sindirim sistemi kanserlerinde koruyucu etkisi olduğu birçok çalışma ile ortaya konmuş ürünlerdendir.
Delice Natürel Sızma Zeytinyağı yeni doğanlarda cilt bakım yağı, pişik tedavisi ve göbek bağı bakımı için kullanılırken altı ay sonrasında ek besinlere ilave edildiğinde kemik ve beyin gelişimi için faydalıdır. ayrıca çok az tüketim ile tokluk hissini artıracağı ve ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlayacağı için size de günlük diyetinizde yardımcı olacaktır.
Yüksek Polifenollü Natürel Sızma Zeytinyağı
Ayvalık, Gemlik ve Delice’den üretilen, kimyasal ve duyusal analizleri yapılarak tüketiciyle buluşturulan nadide ürünlerimizdendir. Her çeşidin ayrı özelliklerini barındıran ürünümüz; soğuk sıkım tekniği ile elde edildiği için, zeytin meyvesinde bulunan antioksidan ve fenollerini kaybetmez. Buna bağlı olarak da acılık ve yakıcılığı yüksek seviyededir. Zeytinyağında dilinizde hissedilen acılık ile boğazınızda hissedilen yakıcılık olumlu özellik olup yağın kalite kriterini gösteren unsurlardandır.
Ürünlerde çeşide göre meyvemsi aromalar (Çimen, yeşil elma, enginar, badem, yeşil muz, çiçek) yüksek yoğunlukta olup dengeli bir natürel sızma zeytinyağıdır.
Abidin Tatlı YÜKSEK POLİFENOLLÜ Natürel Sızma Zeytinyağları; Acılık ve yakıcılık ülkemiz yağlarının ortalamasının üzerinde olması zeytinyağının fenol maddelerini kaybetmeden korunduğunun belirtisi olmakla birlikte zeytinyağının işlenmesinde soğuk sıkım tekniğinin uygulandığını göstermektedir. Böylece bu üründe zeytinyağına işlenen memecik çeşidinin kendine özgü acılık, yakıcılık ve meyvemsilik gibi olumlu duyusal özellik seviyelerini uygun koşullarda saklanması koşulu ile raf ömrü boyunca koruyacağına emin olabiliriz.
Yüksek Skualen'li Natürel Sızma Zeytinyağı
Kolesterol sentezinde rol almaktadır. Tümör hücrelerinin gelişimini baskılamak ve büyüme hızını düşürmek, Bazı kanser türlerini önlemek, total kolesterol düzeyini düşürmek gibi fayda ve görev üstlenir nitelikte üretilmiştir.
Abidin Tatlı Yüksek SKUALEN’li Natürel Sızma Zeytinyağları, antioksidan özelliğinden dolayı ciltte serbest radikal kaynaklı oksidatif hasarın gelişmesini engellemektedir. Doğal olarak vücutta bulunan bu madde hücrelerin yenilenmesinde ve cildin canlı kalmasında büyük rol oynar. Normal hücreleri hasarlardan ve bağımsız radikallerden kaynaklanan bölünmelerden koruyan güçlü bir antioksidan etkiye sahiptir.
Abidin Tatlı Yüksek SKUALEN’li Natürel Sızma Zeytinyağları Hem güzellik hem şifa amaçlı çok yönlü kullanılmış mucizevi bir nimettir. Çok eski dönemlerde bile kırışık ve sarkma tedavisinde kullanılmıştır. Yüksek miktarda antioksidan, omega 3 ve squalene (skualen) içerir. Bu içerikler hücre yenileyici ve tamir edici özelliğe sahip maddelerdir.
Abidin Tatlı Yüksek SKUALEN’li Natürel Sızma Zeytinyağları Sağlık açısından, zeytinyağını değerli kılan bir bileşendir.
İyi bir zeytinyağı, öncelikle taze zeytin meyvesinin tat ve aromasını taşımalıdır. Bu; zeytinin çeşidine, yöresine ve iklim koşullarına bağlı olmakla beraber tattığınızda adeta taze sıkılmış meyve suyu hissini vermelidir. İyi zeytinyağından kasıt; sağlıklı zeytinlerden toplama, sıkım, depolama ve paketleme gibi üretim aşamalarında herhangi bir kusur oluşmadan elde edilmiş ve doğal olarak tüketilebilen zeytinyağıdır.
Natürel zeytinyağı, duyusal özellikleri yönüyle zeytin çeşidine, ekolojik şartlara, yöreye, ağacın beslenme durumuna, ürün yüküne, mevsimin nasıl geçtiğine, hasat şekli ve zamanına, olgunluk derecesine, zeytinin işlenme şekline ve depolama şartlarına bağlı olarak bileşiminde bulunan yüzün üzerindeki tat ve aroma maddeleriyle değişik bir özellik göstermektedir.
Aroma
Kaliteli bir zeytinyağı size adeta bir zeytin bahçesindeymişsiniz gibi hissettirmeli. Bir diğer deyişle dalındaki çiğ zeytinin kokusunu ve tazeliğini, zeytinyağını kokladığınızda algılamalısınız. Zeytinyağı aroması üzerinde önemli etkileri olan ve zeytin meyvesindeki enzimatik tepkimeler sonucu oluşmaktadır.
Zeytinyağı aroması üzerine önemli düzeyde etkili olan uçucu bileşenler; temel olarak karbonilli bileşenler, alkoller, esterler ve hidrokarbonlardan oluşan kompleks bir karışımdır. Zeytinyağının uçucu bileşen içeriği, büyük oranda meyvedeki lipoksigenaz enziminin aktivitesine bağlı olarak değişmektedir.
Yakıcılık
Taze zeytinden yağa taşınan pozitif değerlerdendir. Ağıza alınan az bir miktar yağ hava sirkülasyonu ile boğaza taşındığında geniz ve boğazda bir ısırıcılık, yakıcılık hissedilmelidir. Benzer his kırmızı biber, karabiber, taze zencefil yendiğinde algılanabilir.
Yakıcı his boğazda bademcikler üzerinde ve ağız boşluğunda daha çok hissedilir. Eğer yakıcılık boğazın çok altında hatta göğüse inen yerlerde hissediliyorsa bu his olumsuz bir özellik olan ransiditeden kaynaklanabilir. Diğer iki olumlu özellikte olduğu gibi yakıcılıkta da algılanan özellik hoşa gitmelidir. Zeytinyağını tadan kişiye rahatsızlık veren yakıcılık olumlu özelliktir.
Acılık
Taze zeytinden yağa taşınan önemli özelliktir. Dilin üzerinde hissedilen bir tattır. Acılık dendiğinde kastedilen badem acılığı, kayısı, kahve, kakao çekirdeğinin verdiği acılık gibidir. Çünkü bu meyvelerdeki acılık şeker türevleridir. Kimyasal olarak kinin acısı diye de ifade edilebilir. Oleorupein kaynaklı hoşa giden bir acılıktır. Bu durum zeytin meyvesindeki fenolik bileşenlerin zeytinyağına taşındığının göstergesidir.
Bazı zeytin çeşitlerinde daha yoğun, bazılarında daha az hissedilebilir. Hatta daha kurak şartlarda yetiştirilen aynı çeşidin zeytinyağlarında farklılık hissedilebilir. Eğer, kaliteli natürel sızma bir zeytinyağında acılık az hissediliyorsa bu yağ tatlı zeytinyağı olarak da nitelendirilebilir. Zeytinyağını tadan kişiye rahatsızlık veren acılık olumlu bir özelliktir.
Meyvemsilik
İyi bir zeytinyağı burcu burcu zeytin kokmalıdır. Bu özellik taze zeytin meyvesi başta olmak üzere çeşitli meyve ve sebze tat ve aromalarını anımsatması ile tanımlanabilir. Kimi zaman taze kesilmiş çim kokusu da bu olumlu özellikler arasında dikkat çeker.
Ayrıca çeşit ve lokasyona göre domates, elma, çağla badem, erik, muz, enginar, roka, tere gibi otlar, çiçeksi vb. kokular da tadım yapan kişiler tarafından hissedilebilir.
Altın madalyalı ürünler
2014 yılında düzenlenen 7.Ulusal Zeytindostu Derneği Kalite Ödülü yarışmasında ALTIN Madalya alarak başarısını kanıtlamıştır.
2016 yılında düzenlenen 9.Ulusal Zeytindostu Derneği Kalite Ödülü yarışmasında ALTIN Madalya alarak başarısını kanıtlamıştır.
2017 yılında düzenlenen 10.Ulusal Zeytindostu Derneği Kalite Ödülü yarışmasında ALTIN Madalya alarak başarısını kanıtlamıştır.
2017 yılında düzenlenen 10.Ulusal Zeytindostu Derneği Kalite Ödülü yarışmasında JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ alarak başarısını kanıtlamıştır.
2018 yılında düzenlenen 11.Ulusal Zeytindostu Derneği Kalite Ödülü yarışmasında ALTIN Madalya alarak başarısını kanıtlamıştır.
2020 yılında düzenlenen 13. Ulusal Zeytindostu Derneği Kalite Ödülü yarışmasında ALTIN Madalya alarak başarısını kanıtlamıştır.
İran Safranı
Bakır, çinko, manganez, kalsiyum ve demir açısından zengin olup A, B ve C grubu vitaminler ihtiva eder. Karotenoidler, likopen ve zeaksantin başta olmak üzere 150’nin üzerinde aromatik bileşik içerir. Bronşite, astıma, öksürüğe; sinir sistemine iyi gelir. Diş ve diş etlerine, kalp sağlığına ve hatta gözlere varana kadar her organa dost ve destektir.
Vücudu sakinleştirir, rahatlatır; hastalıklardan korur. Yatıştırıcı özelliği ile birçok psikolojik soruna çözüm sunar.
Mutfak kültürlerinde; çok çeşitli yemek, hamur işi, çorba gibi yiyecek ve içecekler hazırlanırken renk ve lezzet katıcı olarak kullanılır.
Aslına bakılırsa ‘Bir, ölüme çaresi yok!’ denilir.
Safran Çayı demledim. İçer misin?..
İndirimli Ürünler
İndirimli fırsat ürünlerimiz
En çok tercih edilenler
Müşterilerimiz tarafından en çok tercih edilen ürünler.
Ayrıntılı Bilgiler
Ürünlerimiz hakkında ayrıntılı bilgi ve katalogları bu bölümde bulabilirsiniz.
Natürel Zeytinyağı Duyusal Analiz Eğitimi İlk Adım II 18 Şubat’da
- Posted by Abidin Tatlı
- 0 comments